Uspešno realizovan seminar “Put do uspešnog preduzetnika”

Seminar “Put do uspešnog preduzetnika”, koji su realizovali Kancelarija za mlade opštine Novi Beograd i Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala Novi Beograd, uspešno je završen 10. marta 2016. godine. Tom prilikom su Nemanja Cabunac, zamenik predsednika opštine Novi Beograd, i Goran Gležnić, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Novi Beograd, svim mladima dodelili sertifikate o uspešno savladanim koracima za pokretanje sopstvenog posla.

Nemanja Cabunac se u ime opštine Novi Beograd zahvalio Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Kancelariji za mlade Novi Beograd što realizacijom ovakvih programa podstiču zapošljavanje mladih i time doprinose razvoju lokalne zajednice. On je tom prilikom pohvalio i sastavni deo programa koji se odnosio na primere iz prakse – u okviru kojeg su učesnici seminara imali prilike da upoznaju Žaklinu Nedeljković, vlasnicu firme “Mobilna sestra” i Nadu Lazarević, vlasnicu turističke organizacije “Hedonik Travel”– kao odličan podstrek mladima.

„Veoma sam zadovoljan primerima vlasnica firmi. Drago mi je da su gospođe tu da prenesu iskustvo i primer uspešnog preduzetnika. Nadam se da će njihovi pozitivni primeri podstaći mlade na novi posao. Želim vam mnogo uspeha u daljoj karijeri.“ rekao je Cabunac.

Goran Gležnić je pozvao na prijavljivanje nezaposlenih za dodelu subvencija za samozapošljavanje koje nudi Nacionalne službe i istakao da je ova institucija uvek tu za sva pitanja i nedoumice koje građani Novog Beograda imaju.

Mladi su tokom dvodnevnog seminara imali prilike da nauče kako da svoje ideje pretvore u konkretne inicijative, savladaju pravne prepreke i nauče da naprave dobru poslovnu strategiju. Uz potreban materijal, učesnici su razmenjivali ideje, a stručnjaci iz Nacionalne službe Novi Beograd su pratili i davali konkretne savete.

Kancelarija za mlade opštine Novi Beograd i Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala Novi Beograd će i ubuduće nastaviti sa uspešnom saradnjom, a informacije o tome, kao i fotografije sa jučerašnjeg događaja, možete pronaći na Fejsbuk stranici: Kancelarija za mlade Novi Beograd.