Локални избори 21. јун 2020.

Листа Александар Шапић – Наш председник општине Нови Београд победила на Новом Београду

На седници Изборне комисије Градске општине Нови Београд одржаној 9. јула 2020. године, а након поновног пребројавања свих гласачких листића са свих 142 бирачка места на територији општине Нови Београд по приговору и захтеву Српске напредне странке, утврђени су и објављени резултати избора за одборнике Скупштине градске општине Нови Београд на 142 бирачка места на територији наше општине. Победу је однела листа Александар Шапић – Наш председник општине Нови Београд са освојених 43% гласова што је 23 мандата, док је листа Александар Вучић  – За нашу децу освојила 42% гласова односно 22 мандата. Треће место у сазиву будуће Скупштине градске општине Нови Београд заузела је листа Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма са освојених 7%, односно четири мандата. Листа ДР Војислав Шешељ – Српска радикална странка освојила је 2% гласова, док је листа Српска десница – Знамо се, расли смо заједно – Миша Вацић освојила 1% гласова, и ове две поменуте листе нису прешле цензус и немају освојене мандате на овим изборима. Неважећих листића било је 4%.

На уложен приговор и захтев Српске напредне странке, а у циљу транспарентности изборног процеса и у интересу грађана Новог Београда и заштите њиховог изборног права ОИК је једногласно донела одлуку да се изврши увид у комплетан изборни материјал и приступи поновном пребројавању свих гласачких листића са 142 бирачка места на територији општине Нови Београд. Након поновног пребројавања гласачких листића са свих бирачких места на општини Нови Београд, ОИК је утврдио нешто већу разлику у освојеним гласовима у корист листе Александар Шапић – Наш председник општине Нови Београд у односу на Српску напредну странку, али није дошло до промене у расподели одборничких мандата у будућем сазиву Скупштине градске општине Нови Београд.

У интересу грађана Новог Београда и заштите њиховог изборног права ОИК је једногласно донела одлуку да се изврши увид у комплетан изборни материјал и поново преброје сви гласачки листићи са територије општине Нови Београд

На седници одржаној дана 25.6.2020. године Изборна комисија градске општине Нови Београд је, имајући у виду заједнички интерес да се обезбеди заштита изборног процеса и изборног права грађана Новог Београда, прихватила уложени приговор који је поднет од стране Српске напредне странке и захтев да се приступи поновном пребројавању свих гласачких листића са свих 142 бирачких места на територији општине Нови Београд.

На поменутој седници ОИК-а донета је једногласна одлука да се изврши увид у комплетан изборни материјал, као и да се приступи поновном пребројавању свих гласачких листића са свих 142 бирачких места на територији општине Нови Београд, а у циљу отклањања сумњи у неправилности приликом рада бирачких одбора састављених од представника свих подносилаца листа који испуњавају услове, те потпуне транспарентности изборног процеса.

Листа Александар Шапић – Наш председник општине Нови Београд победила на Новом Београду

На седници Изборне комисије Градске општине Нови Београд, одржаној 22. јуна у 19 часова утврђени су и објављени резултати избора за одборнике Скупштине градске општине Нови Београд на 142 бирачка места на територији наше општине.

Победу је однела листа Александар Шапић – Наш председник општине Нови Београд са освојених 43% гласова што је 23 мандата, док је листа Александар Вучић  – За нашу децу освојила 42% гласова односно 22 мандата. Треће место у сазиву будуће Скупштине градске општине Нови Београд заузела је листа Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма са освојених 7%, односно четири мандата.

Листа ДР Војислав Шешељ – Српска радикална странка освојила је 2% гласова, док је листа Српска десница – Знамо се, расли смо заједно – Миша Вацић освојила 1% гласова, и ове две поменуте листе нису прешле цензус и немају освојене мандате на овим изборима.

Неважећих листића било је 4%.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

На 4. седници Изборне комисије Градске општине Нови Београд, одржаној 06.03.2020. донето је Решење којим се проглашава Изборна листа кандидата за одборнике Скупштине Градске општине Нови Београд под називом АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ. коју је за изборе расписане за 21. јун 2020. године, поднела Коалиција: Александар Вучић – За нашу децу.

ИЗБОРНА ЛИСТА АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ

На 6 седници Изборне комисије Градске општине Нови Београд, одржаној 13.03.2020. донето је Решење којим се проглашава Изборна листа кандидата за одборнике Скупштине Градске општине Нови Београд под називом ИВИЦА ДАЧИЋ- „СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА СРБИЈЕ (СПС), ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА (ЈС) – ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА“

ИЗБОРНА ЛИСТА СПС -ЈС НОВИ БЕОГРАД

На 10. седници Изборне комисије Градске општине Нови Београд, одржаној 19.05.2020. донето је Решење којим се проглашава Изборна листа кандидата за одборнике Скупштине Градске општине Нови Београд под називом ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА

 

На 11. седници Изборне комисије Градске општине Нови Београд, одржаној 04. 06. 2020. донетa су Решењa којима се проглашаваjу следеће изборне листе:

ИЗБОРНА ЛИСТА „СРПСКА ДЕСНИЦА – ЗНАМО СЕ, РАСЛИ СМО ЗАЈЕДНО – МИША ВАЦИЋ“

ИЗБОРНА ЛИСТА “АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ – НАШ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ НОВИ БЕОГРАД“

ИЗБОРНА ЛИСТА АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ – НАШ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ НОВИ БЕОГРАД

На 15. седници Изборне комисије Градске општине Нови Београд, одржаној 10. 06. 2020. године донетo je  Решењe o утврђивању збирне изборне листе.

Решење о утврђивању збирне изборне листе

 

ИЗБОРНА КОМИСИЈА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ НОВИ БЕОГРАД:

ЛИНБ-1-2020 Изборна листа

ЛИНБ 2-2020 Овлашћење да се поднесе изборна листа

ЛИНБ -3-2020 Сагласност носиоца изборне листе

ЛИНБ-4-2020 Изјава о прихватању кандидатуре

ЛИНБ-5-2020 Списак бирача који подржавају иѕборну листу

ЛИНБ-6-2020 Изјава бирача који подржавају изборну листу

 

 

Изборна комисија градске општине Нови Београд на седници одржаној 11.05.2020. донела је решење о наставку изборних радњи:

 

ЛИНБ-1-2020 Изборна листа

ЛИНБ -2-2020 Овлашћење да се поднесе изборна листа

ЛИНБ-3-2020 Сагласност носиоца изборне листе

ЛИНБ-4-2020 Изјава о прихватању кандидатуре

ЛИНБ-5-2020 Списак бирача који подржавају изборну листу

ЛИНБ-6-2020 Изјава бирача да подржава изборну листу