Трибином „Толеранција у кризним ситуацијама“ обележен Међународни дан толеранције на Новом Београду

slika slika

Трибином „Толеранција у кризним ситуацијама” која је одржана у среду, 16. новембра, у просторијама општине Нови Београд, обележен је Међународни дан толеранције у организацији Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом – “Нови Београд”.

Циљ трибине био је да се повећа сензибилисаност деце, младих, старијих особа, стручних радника и опште јавности за значај толерантног понашања свих чланова друштва, нарочито у кризним ситуацијама а посебно према рањивим групама наших суграђана и појединцима којима је неопходна подршка за квалитетније функционисање у свакодневном животу.

-Деца и млади су носиоци и актери позитивних промена у друштву а искуство старијих је драгоцен допринос на том путу – истакла је в.д. директора Центра Милка Миловановић-Минић на отварању трибине.

Учествовањем на трибини овај вид акције подржали су и многобројни говорници међу којима су били Мр Надежда Сатарић испред удружења Амитy-Снага пријатељства, Др Горица Ђокић помоћник директора на Клиници “др Лаза Лазаревић”, Весна Петровић испред Савеза удружења за помоћ особама са аутизмом, Итана Миљанић председница НВО “Твоја Србија” и ученици чланови волонтерског тима Фармацеутско-физиотерапеутске школе Звездара.

Удружења особа са инвалидитетом „Плава шкољка“ и МНРО Нови Београд и Звездара су се представили изложбом својих радова.

На трибини је било 150 учесника међу којима су били млади, стручни радници, ученици основних и средњих школа, старији суграђани и особе са инвалидитетом. У веома динамчној комуникацији и размени личних искустава припадника различитих генерација на тему толеранције и толерантног понашања указано је на значај поштовања и уважавања различитости.

Трибину је организовао општински Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом – “Нови Београд” који је, између осталог, и основан са идејом да промовише вредности у заједници које јачају личне капацитете старијих суграђана, деце и особа са инвалидитетом да приступе својим правима и да их остварују уз подршку и разумевање шире друштвене заједнице.