Radionica „Mami s ljubavlju“ u susret 8. martu

slika slika slika

U renoviranim prostorijama opštinskog Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ u Bulevaru Milutina Milankovića 34 održana je radionica „Mami s ljubavlju“ u susret 8. martu.

Centar je bio domaćin i organizator a radionicu su osmislili članovi Udruženja samohranih roditelja dece sa invaliditetom „Plava školjka“ i Centar za afirmaciju DarArt.

– Bojili smo fraktale i crtali zatvorenih očiju, ukrašavali smo magnete i osmišljavali osmomartovske čestitke. Sreći nije bilo kraja. Naš cilj je da delimo radost, lepotu i dobrotu, da pokažemo svoje pravo lice i talente – kazala je Nadica Blažić, predsednica Udruženja samohranih roditelja dece sa invaliditetom „Plava školjka“.

Toplu dobrodošlicu u posebno osmišljen i renoviran prostor Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ svim učesnicima je poželela v.d. direktorka centra Milka Milovanović-Minić podsetivši da se kreativnost osoba sa invaliditetom oslobađa i podstiče u podsticajnom ambijentu.

– Ljubav jednih prema drugima nas podstiče da oslobodimo svoj umetnički potencijal. Podrška zajednice je dragocena u ohrabrivanju osoba sa invaliditetom da iskorače hrabrije i da pokažu svoje potencijale. Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom će biti podrška ovim procesima jer nam je cilj isti – istakla je Milka Milovanović-Minić.

Radionici su prisustvovali članovi udruženja „Talos“, Društva za cerebralnu i dečiju paralizu „Novi Beograd“, članovi Centra za inegraciju mladih „Zvezda“, volonterski tim Farmaceutsko-fizioterapeutske škole sa Zvezdare.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje su planirane u Centru kao podrška ranjivim grupama građana.