Opština Novi Beograd finansirala je radove u OŠ „Novi Beograd“ na radost učenika i nastavnika

slika

Opština Novi Beograd je tokom leta finansirala radove na uređenju i popravkama više škola na svojoj teritoriji, kako bi đaci u njima novu školsku godinu počeli u znatno boljim uslovima. Jedna od škola u kojoj su izvedeni značajni radovi bila je Osnovna škola “Novi Beograd” koju pohađaju deca ometena u razvoju.

– Odlučili smo da nam ova škola bude prioritet, tako da smo najveća sredstva uložili u radove u njoj. Želeli smo da đaci koji idu u ovu školu, a u pitanju su deca ometena u razvoju, imaju što bolje uslove za boravak i rad. Nadam se da smo dali neki svoj mali doprinos da ovoj deci ova školska godina prođe što lepše. Danas smo došli ovde i da bismo svim đacima, a posebno prvacima poželeli srećan početak školske godine – rekao je Šapić.

U školi je urađen potpuno novi krov sa kompletno novom izolacijom, a u prizemlju zgrade sređeni su i toaleti koji su prilagođeni osobama sa invaliditetom. U školskom dvorištu su izbetonirane staze i uređen plato.

Direktorka škole Milunika Petrović, rekla je da su ovi radovi bili preko potrebni, i zahvalila opštini što je uspela da reši goruće probleme škole. Kako je istakla, popravka krova omogućiće normalan rad škole, a kako nastavu pohađa veliki broj dece sa smetnjama u kretanju, korišćenje toaleta i kretanje oko škole će sada biti mnogo bezbednije.