Opština Novi Beograd dodelila je nagrade najboljim novobeogradskim osnovcima i srednjoškolcima

slika slika slika

Opština Novi Beograd je danas, kao i svake godine do sada, najboljim đacima svih novobeogradskih osnovnih i srednjih škola dodelila prigodne nagrade za ostvaren uspeh u školi.

Nakon završene školske 2018/19. godine nagrađeno je 360 učenika dvadeset osnovnih i 44 učenika sedam srednjih škola sa teritorije naše opštine koji nose titulu Vukovca, sportiste ili đaka generacije.

Učenici su nagrađeni prigodnim poklonima, klasicima domaće književnosti, delima Ive Andrića i Branislava Nušića kao i delom  Novobeogradske priče Mihajla Pantića.

Posebno smo ponosni na činjenicu što smo prva opština u Srbiji koja je pokrenula program besplatne pripreme đaka za malu maturu, i zahvaljujući nama veliki broj opština i gradova širom Srbije je počeo da sprovodi pomenuti program, zbog čega nam je izuzetno drago. Sigurni smo da je našim osnovcima ovaj program koji sprovodimo već šest godina unazad, dosta pomogao pri upisu u srednje škole i na njihov uspeh smo zaista ponosni. Opština Novi Beograd i u buduće će, kroz besplatnu pripremnu nastavu, učestvovati u pripremanju naših đaka za upis u srednje škole, jer je to od velikog značaja za uspešan nastavak njihovog obrazovanja.

Želimo da istaknemo da su danas svi nagrađeni srednjoškolci dobili besplatne sezonske karte za letnju sezonu na otvorenim bazenima 11. april. Svi đaci osnovnih novobeogradskih škola ovu karticu dobili su nešto ranije u toku škoske godine.