Деца новобеоградских вртића, на „15. Луткалишту“ показали глумачки таленат и машту

slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika

Председник Градске општине Нови Београд отворио је данас „15.Луткалиште-узлетиште“, традиционалну манифестацију дечијег стваралаштва у организацији Предшколске установе „11. април“ Нови Београд.

Препуна сала Дома културе Студентски град, била је место сусрета маште и сценског покрета новобеоградских малишана и њихових васпитача, који су приредили прави мали мултимедијални спектакл.

Отварајући приредбу председник Бован је нагласио да ГО Нови Београд и Предшколска установа, заједно организују више манифестација и да свака приредба одише радошћу малишана и њихових родитеља што деца имају прилику да покажу таленат, али да истовремено показује и велику посвећеност васпитача, који децу усмеравају ка оном што најбоље умеју да раде, било да је реч о музици, цртању или спортским активностима.

-Подржавамо нашу децу и подстичемо их да уче и радују се, да развијају машту и постану добри људи кад одрасту – рекао је Бован.

Он се захвалио директорки Предшколске установе „11. април“ Јелени Дубљевић на доброј сарадњи са општином и за 23. март најавио Атлетски митинг за предшколце, манифестацију коју општина и та установа, организују у Хали спортова „Ранко Жеравица“.

„Луткалиште“ је традиционално почело наступом Хора Предшколкске установе „11 април“, а затим су се на великој сцени Дома културе смењивали малишани из новобеоградских вртића, у различитим представама и маштовитим костимима.

У представи „Жути маслачак“, неко је био сунце, неко ветар, неко киша или облак, а сви заједно били су неопходни да маслачак буде здрав и весео.

У маштовитој и забавној „Пећинској прослави“, деца су поручила да на прославу рођендана можемо позвати и диносаурусе, иако с њима и нисмо баш у добрим односима, а ништа мање није била забавна и поучна „Шумска бајка“, у извођењу предшколаца из Градске општине Стари град, који су данас били гости 15. луткалишта на Новом Београду.

Да најлепша чаролија настаје кроз игру, деца су између осталог приказала и кроз осмишњене игроказе у којима су глумили различите ситуације које изазивају љубав, радост, тугу или љутњу.