U opštinskom Centru održan besplatan trening emocionalne inteligencije zasnovan na svesnoj pažnji

slika slika slika

U subotu i nedelju 14. i 15.septembra u prostorijama opštinskog Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom“Novi Beograd“ održan je orginalni 2-dnevni program SIY (Search inside youreslf) , trening emocionalne inteligencije zasnovan na Mindfulness-u (svesna pažnja).

Osmišljen i testiran u Googlu, SIY (Search Inside Yourself) program podučava veštinama emocionalne inteligencije na bazi Mindfulness-a (razvoja svesne pažnje).

Ovaj program unapređuje fokus, svesnu pažnju, empatiju i otpornost, razvija svesnost, emocionalnu inteligenciju i liderske veštine, i posebno je koristan za sve koji imaju zahtevne poslove, pozicije ili životne okolnosti

Program su vodile Vesna Kostić, licencirani predavač i njena saradnica iz Zagreba, Ines Došen.

Prisutne saradnike i korisnike usluga Centra pozdravila je direktorka Milka Milovanović-Minić, zahvalivši se pre svega gošćama na izdvojenom vremenu i volji da se jedan ovakav program približi korisnicima kroz besplatnu edukaciju a zatim i svim polaznicima  na ukazanom poverenju načinima podrške koje opštinski Centar organizuje uz podršku opštine Novi Beograd  pune tri godine.

„Svakodnevni posao koji podrazumeva rad sa ljudima obično zahteva dodatne „male alate“ kako bi pomoć drugima bila šta svrsishodnija. Želimo da se polaznici ovog programa tokom dva dana druženja sa nama upoznaju sa novim znanjima i praksama iz oblasti svesne pažnje i emocionalne inteligencije . Posebno nam je drago što smo ovaj program ponudili opštinskom Centru, i ljudima koji u svakodnevno nesebično rade sa drugima“-kazala je trener i predavač, Vesna Kostić

Program su imali priliku da pohađaju svi zainteresovani saradnici i korisnici besplatnih usluga opštinskog Centra.

Program je zasnovan na čitavom nizu praktičnih vežbi i promociji korisnih praksi za kvalitetniju komuniciju i funkcionisanje u svakodnevnom životu kao što su:

1.Praktične vežbe koje pomažu u fokusiranju pažnje i razvoju samosvesti i empatije.

2.Specifična mogućnost primene na radnom mestu, u različitim profesijama ili timovima.

3.Izuzetno interaktivno iskustvo, sa 1/3 prezentacije i 2/3 praktičnih vežbi.

Istraživanja su pokazala da primena prezentovanih vežbi i „alata“ u svakodnevnoj komunikaciji doprinosi boljem kvalitetu interpersonalnih odnosa između različitih aktera u komunikaciji. Efekti se mogu prepoznati kao trajna poboljšanja, uključujući povećanu samosvest i samoregulaciju, prve dve ključne sposobnosti emocionalne inteligencije.