Održana obuka za zaposlene u ustanovama socijalne zaštite

slika

U prostorijama opštinskog Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom“Novi Beograd“ održana je prva od dve planirane obuke za stručne radnike zaposlene u ustanovama socijalne zaštite na temu „Aktivnosti usmerene ka razvijanju i očuvanju potencijala korisnika ustanova za smeštaj odraslih i starih“.

Ovom prilikom opštinski Centar je stavio na raspolaganje svoje tehničke i programske kapacitete za praktične i ogledne radionice radno-okupacionog karaktera u cilju doprinosa kvalitetnijem zbrinjavanju odraslih i starih u institucijama domskog smeštaja.

O radno-okupacionim sadržajima i programima za podršku kvalitetnijoj rehabilitaciji, očuvanju i razvoju verbalne komunikacije kod korisnika različitih starosnih grupa i potreba koji se realizuju u opštinskom Centru kao i o efektima i zadovoljstvu korisnika pruženim uslugama govorila je direktorka Centra, Milka Milovanović-Minić,master logopedije.

Obuku je organizovalo Udruženje građana Snaga prijateljstva Amity u saradnji sa opštinskim Centrom. Obuku su vodili prof. Dr Milorad Milovanović sa Fakulteta političkih nauka i Mr Nadežda Satarić iz organizacije Amity.