Златни теквондисти гости председника општине Бојана Бовна

slika slika slika slika

Градска општина Нови Београд, пронаћи ће начин да подржи талентоване спортисте, као и све младе Новобеограђане који покажу натпросечне резултате у уметности или науци, јер све што успева треба „заливати“ – изјавио је председник општине Бојан Бован током разговора са представницима Теквондо клуба „Азија“ са Новог Беорада.

Чланови клуба „Азија“, били су гости Градске општине непосредно по завршетку Европског првенства у Естонији, у Талину, са ког су као део репрезентације Србије донели прегршт медаља. Од укупно осам медаља за Србију, теквондисти са Новог Београда, освојили у чак четири. У конкуренцији сениора Новобеограђанке Нађа Тешић и Александра Перишић, освојиле су златне медаље, док су Ела Марић и Милош Голубовић освојили бронзано одличје.

У истом граду одржано је и изузетно јако првенство Европе за јуниоре. Тим Србије који је чинило 20 такмичара, успео је да освоји четири медаље, од којих су три припале клубу „Азија“. Златну медаљу освојила је Ела Марић, док су Тодор Василић и Милош Мандић, освојили сребро.

Како је речено на састанку, сви ти резултати постигнути су искључивим залагањем такмичара, њихових родитеља и тренера, па је сваки вид спонзорства и подршке добродошао.

Састанку председника општине Бојна Бована и златних спортиста присуствовали су тренери клуба Предраг Ковачић и Петра Бутала Ковачић, као и члан Већа ГО Нови Београд  Владимир Обрадовић.