Завршна свечаност на пројекту„Локалне услуге на Новом Београду“

slika

У просторијама Оштинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом “Нови Београд” организована је завршна свечаност на пројекту „Локалне услуге на Новом Београду“

Свечаност је организовала Општина Нови Београд  у партнерству са организацијом Ресурс центар за одрживи развој са којом је спроведен пројекат „Локалне услуге на Новом Београду“ који је финансиран из средстава Европске уније и кроз који је обезбеђена подршка за 30 особа са инвалидитетом, како би им се унапредио квалитет живота.

Кроз рехабилитациони рад и различите радионице у оквиру три собе –сензорне собе (МЗ „Дунавски кеј“, Др. Зорана Ђинђића 64), радно-окупационе собе ( МЗ Газела, Милутина Миланковића 34) и  моторичке собе (МЗ „Стари аеродром“, Народних хероја 42), обезбеђена је подршка различитим категоријама особа са инвалидитетом, у периоду од 12 месеци.

Свечаности су присуствовали представници општине Нови Београд, представници организације носиоца пројекта – Ресурс центар за одрживи развој, као и корисници социјалних услуга.

У уводном делу, присутним гостима се обратила менаџерка пројекта Биљана Чакован, која је презентовала кључне сегменте пројекта, ток имплементације као и планове за наставак пружања услуге  док је директорка Центра за бригу о старима деци и особама са инвалидитетом – установе социјалне заштите општине Нови Београд у чијим је просторијама успостављена услуга, Милка Миловановић – Минић  презентовала значај иновативних социјалних услуга за особе са инвалидитетом и њихове породице.

Представници корисника услуге су презентовали своја искуства из различитих сегмената пружене услуге нагласивши њен значај за сваког од њих на плану социјалне интеграције и побољшања која су осетили у свакодневном функционисању.

У другом делу свечаности, корисници  социјалне услуге у оквиру моторичке собе, су имали презентацију свог рада након чега  је уследио свечани коктел за све госте.