Заједнички ка сузбијању насиља у породици

slika slika

Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом “Нови Београд” и Виктимолошко друштво Србије, потписали су 14. септембра протокол о сарадњи који се односи на блиску комуникацију приликом пружања подршке жртвама насиља, посебно кад је реч о насиљу у породици.

У просторијама Градске општине Нови Београд, протокол су у име Центра потписале директорка Милка Миловановић Минић, а испред Виктимолошког друштва Србије, директорка Јасмина Николић.

Она се захвалила Центру на активном укључивању у пројекат Да жртве остану победнице: информиши, оснажи, подржи!“.

Пројекат који финансира Секретаријат за социјалну заштиту, Градске управе Града Београда, према речима директорке Центра Милке Миловановић Минић, само је део активности које ће Центар спроводити у партнерству са Виктимолошким друштвом, Групом за сузбијање насиља у породици Одељења криминалистичке полиције у Полицијској станици Нови Београд, као и са Градским центром за социјални рад – Одељење Нови Београд.

Сарадња са Виктимолошким друштвом, како је нагласила Миловановић Минић, одвијаће се кроз размену знања и добрих пракси у случају насиља, као и у случајевима дискриминације, како би се на локалном нивоу пружила директна подршка жртвама, што је од великог значаја и за превенцију и смањење свих облика насиља.

– Посебна пажња биће посвећена осетљивим жртвама као што су стари, деца и особе са инвалидитетом – рекла је директорка општинског Центра.

Потписивању протокола присуствовала је и Љиљана Китановић из Одељења друштвених делатности ГО Нови Београд, које ће дати свој допринос овом виду сарадње.