За издавање картица за јавни превоз и базене отворена два шалтера

slika slika slika slika slika slika

Градска општина Нови Београд отворила је у среду 17. маја, два шалетра за издавање бесплатних картица за јавни превоз за пензионере старије од 65 година, као и ”Београдске картице” за бесплатно коришћење девет отворених градских базена.

Радно време шалтера је сваког радног дана од 8 до 16 часова.

Редови за издавање картица формирају се много пре почетка радног времена, па из Управе ГО Нови Београд подсећају грађане да годишње персонализоване карте за јавни превоз које сада имају, важе до краја ове године, тако да ће сви грађани имати довољно времена за њихову замену.

Процедура за издавање оба докумнта је једноставна и траје неколико минута. Доживотна персонализована картица за превоз, издаје се само на основу личне карте. Фотографисање обавља службеник на шалтеру.

За све остале категорије карата, продајно место је у анексу зграде општине, у Сервисном центру ГО Нови Београд. Радно време за продају карата је од 10 до 18 часова, радним данима, а суботом од 9 до 17 часова.

Кад је реч о картицама за градске базене, право имају сви грађани Београда. Потребно је донети само личну карту, док за децу ове картице може да добије један од родитеља, уз своју личну карту и здравствену књижицу детета. На полеђини картице је списак базена које ће грађани моћи бесплатно да користе од 15. јуна до 15. септембра, сваког дана после 12 часова.