Већа безбедност ђака у Војвођанској улици

slika slika slika slika

У Војвођанској улици, испред Основне школе „Милан Ракић“ са обе стране те прометне саобраћајнице, постављени су мерачи брзине са дисплејем.

Мерачи брзине постављени су на предлог Савета за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Нови Београд, а на иницијативу родитеља чија деца похађају основне школе „Милан Ракић“ и „Јован Стерија Поповић“, која је у непосредној близини Војвођанске улице.

Председник општине Бојан Бован, данас се захвалио Компанији „Бош“ (Bosch) која је донирала средства и купила мераче брзине, као и Јавно комуналном предузећу „Београд-пут“, чији радници су инсталирали опрему с обе стране улице и тиме допринели већој безбедности свих учесника у саобраћају, а посебно деце.

– Мислим да смо на овај начин успели да утичемо на већу безбедност у саобраћају на Новом Београду – рекао је председник општине. – Постављање мерача брзине прва je опомена возачима и први је корак ка повећању безбедности у саобраћају, а у координацији са Министарством унутрашњих послова, где год то буде могуће, настојаћемо да поставимо и камере. То ће подразумевати детаљнију контролу брзине, али и кажњавање возача који не буду поштовали прописану брзину вожње у тим улицама.

Бован је нагласио да је постављање мерача у Војвођанској улици пример добре координације грађана, институција и друштвено одговорних компанија.

-Оног тренутка кад је Војвођанска улица добила везу са ауто путем „Милош Велики“, дошло је до значајније фреквенције саобраћаја и он је постао и нешто бржи. Савет за безбедност саобраћаја општине Нови Београд је реаговао на предлог родитеља деце која иду у две школе, а Компанија „Бош“ (Bosch) је одговорила позитивно на наш позив да донира новац за куповину мерача брзине – рекао је Бован.