Успешно реализован семинар “Пут до успешног предузетника”

Семинар “Пут до успешног предузетника”, који су реализовали Канцеларија за младе општине Нови Београд и Национална служба за запошљавање – филијала Нови Београд, успешно је завршен 10. марта 2016. године. Том приликом су Немања Цабунац, заменик председника општине Нови Београд, и Горан Глежнић, директор филијале Националне службе за запошљавање Нови Београд, свим младима доделили сертификате о успешно савладаним корацима за покретање сопственог посла.

Немања Цабунац се у име општине Нови Београд захвалио Националној служби за запошљавање и Канцеларији за младе Нови Београд што реализацијом оваквих програма подстичу запошљавање младих и тиме доприносе развоју локалне заједнице. Он је том приликом похвалио и саставни део програма који се односио на примере из праксе – у оквиру којег су учесници семинара имали прилике да упознају Жаклину Недељковић, власницу фирме “Мобилна сестра” и Наду Лазаревић, власницу туристичке организације “Хедоник Травел”– као одличан подстрек младима.

„Веома сам задовољан примерима власница фирми. Драго ми је да су госпође ту да пренесу искуство и пример успешног предузетника. Надам се да ће њихови позитивни примери подстаћи младе на нови посао. Желим вам много успеха у даљој каријери.“ рекао је Цабунац.

Горан Глежнић је позвао на пријављивање незапослених за доделу субвенција за самозапошљавање које нуди Националне службе и истакао да је ова институција увек ту за сва питања и недоумице које грађани Новог Београда имају.

Млади су током дводневног семинара имали прилике да науче како да своје идеје претворе у конкретне иницијативе, савладају правне препреке и науче да направе добру пословну стратегију. Уз потребан материјал, учесници су размењивали идеје, а стручњаци из Националне службе Нови Београд су пратили и давали конкретне савете.

Канцеларија за младе општине Нови Београд и Национална служба за запошљавање – филијала Нови Београд ће и убудуће наставити са успешном сарадњом, а информације о томе, као и фотографије са јучерашњег догађаја, можете пронаћи на Фејсбук страници: Канцеларија за младе Нови Београд.