Ускоро бољи услови за лечење деце у Дому здравља Нови Београд

slika slika slika slika slika slika slika slika

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован данас је са министром Министарства државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у Влади Републике Србије Александром Мартиновићем, обишао Дом здравља Нови Београд, поводом реновирања одељења на ком се лече деца предшколског узраста.

За реновирање Одељења педијатрије у ДЗ у Нехруовој улици, у блоку 44, МДУЛС је посредством општине издвојио три милиона динара. Општина Нови Београд конкурисала је у име Дома здравља на јавни позив Министарства и отворила наменски рачун са ког ће новац бити прослеђен Дому здравља.

– Општина ће увек део пројеката који за циљ имају већу здравствену негу Новобеограђана – рекао је Бован.

Он је истакао да је и до сада сарања са МДУЛС и Домом здравља била изузетно добра,те да је то министарство претходно издвојило новац за отварање Јединственог управног места у Градској општини.

Бован је додао да је током данашњег разговора са министром Мартиновићем и директорком ДЗ др Божицом Новаковић, разговарао о томе да би за примарну здравствену заштиту грађана Новог Београда, којих по званичном попису има више од 209.000, од великог значаја била изградња још једног дома здравља.

-Надамо се да ћемо добити подшку надлежног министарства и Владе Србије за изградњу још једног дома здравља на Бежанијској коси – рекао је председник општине.

Министар Матриновић је истакао да иако МДУЛС није примарно, ресорно задужен за област здравства, то министарство је активно укључено у пројекте помоћи домаћим здравственим установама.

-Здравље наших грађана и улагање у здравствени систем Србије није само брига Министарства здравља, већ је генерално један од приоритета у раду Владе Републике Србије и председника Александра Вучића – рекао је министар. – Желели смо да дамо мали допринос да овј Дом здравља изгледа лепше, тим пре што је реч о замени подова и сређивању зидова на одељењу на ком се лече деца – нагласио је министар.

Поред донације за реновирање Одељења педијатрије, МДУЛС је овој здравственој установи поклонило и 10 лаптоп рачунара.

Министар је нагласио да је министарство на чијем је челу пре неколико дана закључило уговор са Градом Београдом у вредности од 320 милиона динара, за набавку најсавременије медицинске опреме у више домова здравља у Београду као и Болници „Свети Сава“ и КБЦ „Звездара“ и додао да је реч о куповини мамографа, скенера и ултразвучних апарата.

Директорка ДЗ Божица Новаковић је истакла да се у Дому здравља Нови Београд лечи 44.000 деце, те да сама та чињеница говори о значају улагања кад је реч о пацијентима, али и бољим условима за рад лекара.

Према њеним речима, радови ће трајати месец дана, а за то време прегледи са тог одељења биће пребачени у друге делове служби у истом објекту.