Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама прославило Светог Саву

slika slika slika

Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама Новог Београда, обележило је, у суботу 27. јануара, своју славу Светог Саву.

Удружењу које ове године обележава 50 година постојања, славу је у име општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ и општине Нови Београд, честитала директорка Центра Милка Миловановић Минић.

Она је истакла да то удружење свакодневно, марљиво и посвећено, негује светосавске принципе.

-Свети Сава је у својој личности објединио просветитеља, духовника, државника и учитеља, али и посвећеног хуманисту и заштитника толеранције, солидарности и љубави, чега у овом удружењу, захваљујући посвећеним родитељима и професионалацима, који негују највише људске вредности, има у изобиљу – нагласила је директорка Центра.

У име општине, Миловановић Минић се захвалила свима у удружењу што траје и опстаје пуних 50 година и што интензивно и у континуитету, на општини Нови Београд пружа подршку деци и младима са интелектуалном ометеношћу и њиховим породицама.

Удружење је како је истакла, подршка систему образовања, здравства и социјалне заштите, али и ослонац породицама када су исцрпљени сви механизми и могућности које систем може да понуди.

Директорка Центра је нагласила да ће општина Нови Београд, у мају 2024. године, бити домаћин обележавања њиховог значајног јубилеја, 50 година постојања.
.