У току Арена спорт Шаховска лига новобеоградских основаца

slika slika slika slika slika slika

Председник општине Нови Београд Бојан Бован, посетио је новобеоградске ђаке, учеснике Арена спорт Шаховске лиге, на турнирима који су у суботу, 19. новембра, организовани за основне школе „Борислав Пекић“ и „Драган Лукић“.

Арена спорт Лига основних школа Новог Београда у шаху, почела је 29. октобра и трајаће до 23. децембра 2023. године.  

Лигу чини 16 основних школа са територије општине Нови Београд, а до 23. децембра и финалног такмичења у ОШ „Младост“, свака школа биће домаћин једном турниру. Партије се играју на професионалном нивоу, уз темпо од 20 минута по играчу. Учествују подједнако и дечаци и девојчице, а такмичари су распоређени у две категорије, сходно школском узрасту.

– Шах је последњих деценија неправедно запостављен спорт и заслужује повратак у основне школе – рекао је председник Бован, честитајући основцима на добром одзиву.

Он је нагласио да Градска општина Нови Београд, пружајући подршку школском спорту, наставља да промовише здрав стил живота и правилно усмеравање деце и омладине, у овом случају ка учењу изузетно занимљиве мисаоне игре која је веома популарна код старијих генерација.

-Драго нам је да школски спорт промовишу и подржавају и друштвено одговорне компаније – нагласио је Бован.

Арена спорт је поред медијске промоције шаха међу основцима за победнике Шаховске лиге обезбедила пехаре и медаље, а за школе које буду екипно најбоље, шаховске гарнитуре и дигиталне сатове за шах.

Ова компанија је пролетос такође организовала турнир и свакој школи поклонила по пет шаховских гарнитура, на којима се ове јесени игра Лига.