У склопу недеље толеранције у општинском Центру одржана друга радионица о оралном здрављу

slika

У петак 15. новембра у просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом“Нови Београд“ одржана је друга по реду, интерактивних радионица у оквиру Програма унапређења оралног здравља особа са посебним потребама – подршка породици и установама који је подржало Министарство здравља Републике Србије.

Релизатор програма је Удружење дечијих и превентивних стоматолога Србије. Руководилац овог пројекта је сарадник општинског Центра, проф.др Дејан Марковић са Стоматолошког факултета Универзитета у Београду. Радионица је одржана у склопу обележавања недеље толеранције у општинском Центру.

Поред континуиране бесплатне дефектолошке подршке у ДЕФЕКТОЛОШКОМ КУТКУ, психолошког саветовалишта и радионица са психолозима у оквиру ПСИХОДИЛИШТА које реализују психолози и психотерапеути, Јелена Тољевић и Ивана Савић као и бројних спортско-рекреативних, културних и едукативних садржаја општински Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом “ Нови Београд“ је организовао по други пут и радионицу посвећену подршци родитељима деце са сметњама у развоју у очувању оралног здравља њихове деце.

Као стални партнер у промоцији оралног здравља и ораганизовању едукативних радионица и трибина о заштити и унапређењу оралног здравља тим психолога и стоматолога из Удружења дечијих и превентивних стоматолога Србије је овог пута имао прилику да едукује наше најмлађе и уједно и најзаинтересованије, ученике 4.разреда О.Ш. „Лаза Костић“ као и особе са инвалидитетом и њихове родитеље.

У сјајној атмосфери, спонтани час оралног здравља започео је музичким представљањем ученика О.Ш.“Лаза Костић“ који о овом важном сегменту очувања здравља са својим наставником музичког и учитељицом уче кроз песму, кроз покрет онако како се правила најбоље усвајају – очигледним путем.

„Ова радионица је била још један допринос толеранцији – стрпљиво и посвећено слушање о потребама и потешкоћама са којима се суочавају особе са инвалидитетом у очувању оралног здравља и остваривању права на стоматолошку заштиту.
Учили смо и научили много једни о другима кроз неуобичајен час превенције и заштите оралног здравља – стоматолози, психолози, педагози, учитељи и дефектолози – сви у служби најбољег интереса сваког детета и младе особе!“ казала је директорка општинског Центра, Милка Миловановић-Минић захваливши се на крају свим учесницима радионице.