У Породичном викенду на Новом Београду ужива више хиљада суграђана, а велики број њих очекује се и сутра

slika slika slika slika

Поводом Међународног дана породице који се у свету обележава 15. маја, општина Нови Београд је и ове године, испред ТЦ Меркатор у Булевару Зорана Ђинђића, организовала дводневну манифестацију Породични викенд на којој ужива више хиљада суграђана.

Хорским наступом дечјег хора „Чаролија“ данашња манифестација је отворена, а деца и њихови родитељи имају прилику да данас до 18 часова уживају у музичким наступима новобеоградских основних и средњих школа.

Богат културни, уметнички, спортски и едукативни садржај данас је на Новом Београду окупио велики број београдских породица, а наши најмлађи суграђани се са радошћу забављају на спортском полигону моторике, на теренима за одбојку, саобраћајном полигону, као и у великом луна парку.

Општина Нови Београд упутила је јавни позив и свим хуманитарним организацијама које се баве хуманитарним радом, као и удржењима која брину о угорженим категоријама друштва да учествују на манифестацији, па су и неки од њих свој рад представили грађанима данас, а учиниће то и сутра.

Породични викенд, који општина Нови Београд традиционално приређује у циљу очувања породичних вредности, наставиће се целодневним програмом и у недељу, 20. маја, од 10 до 18 часова. Све посетиоце очекују многобројни хорски, позоришни наступи као и наступи плесачких група и КУД-ова.

Општина Нови Београд позива Новобеограђане, али и све заинтересоване Београђане да у недељу не пропусте да са својом породицом дођу на манифестацију Породични викенд и добро се проведу у разноликом најављеном програму намењеном целој породици.