У Парку „Ушће“, овог викенда Београдски дечији маркет, највећи породични фестивал на отвореном

Током викенда, у суботу 1. јуна и у недељу 2. јуна, од 14.00 до 21.00, на платоу испред Музеја савремене уметности, Градска општина Нови Београд, Удружење „Београдски фестивали“ и Удружење „Најјачи укуси Србије“, организују „Београдски дечији маркет“, највећи породични и дечји фестивал на отвореном.

Организатори позивају Београђане свих генерација на викенд испуњен забавом и креативношћу, добром музиком, позоришним представама и уживањем у укусној храни.

Београдски Дечји маркет окупиће више од 70 излагача јединствених рукотворина, играчака, декорација, хране и одеће, а на штандовима ће се наћи уникатни производи уметника, занатлија и малих произвођача.

За малишане и јуниоре припремљено је мноштво занимљивих радионица које ће их увести у свет знања, креативности и маште, а очекују их и природњачке радионице, радионице сликања, као и упознавање са домаћим књижевним ауторима за децу, порпут радионица посвећених Душку Радовићу и Мики Антићу.

У зони радионица наћиће се и хеклање, исцртавање медењака, израда мозаик магнета, дизајн костима, лутака, маски, игре свести и опуштања, као и мала школа одговорног власништва.

Организатори позивају грађане и у пикник зону у Парку „Ушће“, односно да понесу простирке и спортске реквизите, које ће моћи и да изнајме, како би уживалу уз музику и различите гастро специјалитете. Ди-џеј Тимба, посетиоце ће забављати у суботу, док ће Ди-џеј Dada Selectah, преузети бину у недељу.

Програм на главној бини:

СУБОТА
16:00 – 17:00 – Представа „Сакупљај своју амбалажу и носи на рециклажу“, Powered by SEKOPAK
Учествују: Бода Нинковић, Јовица Тишма и Мирјана Требињац.
17:00 – 18:00 – КУД Талија, ансамбл који је изазвао овације на пет континента на више од 100 турнеја за 25 година постојања
18:00 – 18:30 – Хор ОШ Кнегиња Милица, диригенти: Тамара Поповић и Милена Миладиновић
19:00- 20:00-Луткарско позориште Пинокио извешће представу „Непослушни Ћира“, ауторски пројекат Живомира Јоковића

НЕДЕЉА
16:00 – 17:00 – Наступ полазника „Guitar Art A Academy“
16:00 – 17:00 Наступ полазника – Music Art Project – Ритам живота
18:00 – 18:30 Хор ОШ Кнегиња Милица
диригенти: Тамара Поповић и Милена Миладиновић
19:00 – 20:00 Луткарско позориште „Пинокио“, представа Непослушни Ћира“