У ОШ „Душко Радовић“ на Новом Београду почели радови на комплетној реконструкцији школе

slika slika slika

У ОШ „Душко Радовић“ на Новом Београду данас су започети радови на комплетној реконструкцији школе и санацији школског дворишта. Инвеститор радова је општина Нови Београд преко Канцеларије за јавна улагања РС, а њихова вредност износи 162 милиона динара.

-Драго ми је што је ово прва школа на Новом Београду која ће бити реновирана. Инвеститор је општина Нови Београд али захваљујући средствима Канцеларије за јавна улагања. Ова школа је то заслужила, пре свега, из безбедоносних разлога, јер су имали озбиљних проблема са струом и електро инсталацијама, а када се школа обиђе види се да је све дотрајало. Као председник општине могу да будем срећан што се и на Новом Бепграду раде ствари као што се раде широм Србије. У питању је инвестиција од 162 милиона динара, а школа би требало да за пет, шест месеци буде у потпуно новом руху и надам се да ће школску годину ђаци завршити у њој – рекао је данас у обиласку школе председник општине Нови Београд Алексанар Шапић.

Школа „Душко Радовић“ почела је са радом 1961. године, и према речима директора Његоша Зејака, од тада до данас није реновирана а сва улагања су се односила само на текуће одржавање.

-Захвалио бих се председнику општине Александру Шапићу јер је са својим тимом донирао пројекте за нашу школу и уз помоћ Канцеларије за јавна улагања све ће бити спроведено. Последњих осам година имамо проблем са инсталацијама и то је био сигнал да морамо нешто да предузмемо због безбедности деце. Обраћали смо се надлежним институцијама али једино је општина Нови Београд препознала наш велики проблем, контактирала је Канцеларију за јавна улагања и срећан сам што смо се заједнички изборили и очекујем да ће осмаци у новој школи радити завршни испит – казао је Зејак.

Радовима је предвиђена комплетна замена столарије, постављање термоизолације, реконструкција електроинсталација, реновирање фискултурне сале, учионица, кухиње, библиотеке и санитарних блокова (пројектован је и тоалет за особе са посебним потребама). Такође, предвиђено је постављање соларне центале на крову објекта у циљу производње електричне енергије за сопствене потребе, а цела школа ће бити покривена бежичном интернет мрежом и најсавременијим системом видео надзора. Санацијом школског дворишта предвиђено је уређење спортског игралишта и осталих пратећих садржаја.