У општинском Центру одржан бесплатан тренинг емоционалне интелигенције заснован на свесној пажњи

slika slika slika

У суботу и недељу 14. и 15.септембра у просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом“Нови Београд“ одржан је оргинални 2-дневни програм SIY (Search inside youreslf) , тренинг емоционалне интелигенције заснован на Mindfulness-у (свесна пажња).

Осмишљен и тестиран у Googlu, SIY (Search Inside Yourself) програм подучава вештинама емоционалне интелигенције на бази Mindfulness-a (развоја свесне пажње).

Овај програм унапређује фокус, свесну пажњу, емпатију и отпорност, развија свесност, емоционалну интелигенцију и лидерске вештине, и посебно је користан за све који имају захтевне послове, позиције или животне околности

Програм су водиле Весна Костић, лиценцирани предавач и њена сарадница из Загреба, Инес Дошен.

Присутне сараднике и кориснике услуга Центра поздравила је директорка Милка Миловановић-Минић, захваливши се пре свега гошћама на издвојеном времену и вољи да се један овакав програм приближи корисницима кроз бесплатну едукацију а затим и свим полазницима  на указаном поверењу начинима подршке које општински Центар организује уз подршку општине Нови Београд  пуне три године.

„Свакодневни посао који подразумева рад са људима обично захтева додатне „мале алате“ како би помоћ другима била шта сврсисходнија. Желимо да се полазници овог програма током два дана дружења са нама упознају са новим знањима и праксама из области свесне пажње и емоционалне интелигенције . Посебно нам је драго што смо овај програм понудили општинском Центру, и људима који у свакодневно несебично раде са другима“-казала је тренер и предавач, Весна Костић

Програм су имали прилику да похађају сви заинтересовани сарадници и корисници бесплатних услуга општинског Центра.

Програм је заснован на читавом низу практичних вежби и промоцији корисних пракси за квалитетнију комуницију и функционисање у свакодневном животу као што су:

1.Практичне вежбе које помажу у фокусирању пажње и развоју самосвести и емпатије.

2.Специфична могућност примене на радном месту, у различитим професијама или тимовима.

3.Изузетно интерактивно искуство, са 1/3 презентације и 2/3 практичних вежби.

Истраживања су показала да примена презентованих вежби и „алата“ у свакодневној комуникацији доприноси бољем квалитету интерперсоналних односа између различитих актера у комуникацији. Ефекти се могу препознати као трајна побољшањa, укључујући повећану самосвест и саморегулацију, прве две кључне способности емоционалне интелигенције.