У општинском Центру обележен Светски дан менталног здравља

slika

У суботу 10.октобра у просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“  обележен је Светски дан менталног здравља, уз пуно поштовање прописаних противепидемиолошких мера заштите од инфекције ЦОВИД 19, у сарадњи са удружењем грађана „Витезови осмеха“ из Новог Сада.

Реализована је едукација „Вештине успешне комуникације“ и „Мотивација тимова“ намењена професионалцима у социјалној заштити и студентима у циљу повећања компетенција и оснаживања професионалаца за што квалитетније пружање подршке грађанима у циљу превенције, лечења и рехабилитације поремећаја у области менталног здравља.

„Развој додатних вештина и знања приоритет је нашег Центра када су у питању корисници из рањивих група али и стручни радници као пружаоци услуга и студенти код којих желимо да подстакнемо хуманост, толеранцију и волонтеризам“-рекла је директорка општинског Центра Милка Миловановић-Минић у поздравној речи .

Едукације је водио је председник удружења „Витезови осмеха“, Небојша Николић који је истакао да се сви изазови у раду са корисницима услуга могу позитивно савладати ако смо свесни своје улоге, спремни за тимски рад и способни да присутни стрес у сваком тренутку анализирамо и сведемо на минимум.

Ове године Светски дан менталног здравља се обележава уз слоган: „Покрет за ментално здравље: хајде да инвестирамо у ментално здравље” и посвећен је заговарању за повећање инвестиција у ментално здравље, с обзиром на чињеницу да земље троше у просеку само 2% буџета намењеног здрављу на унапређење менталног здравља.