У општини Нови Београд одржана међународна конференција „Образовање и социјална заштита деце и младих из социјално осетљивих група“

slika slika

У петак 22. новембра у сали 1 општине Нови Београд одржана је међународна конференција „Образовање и социјална заштита деце и младих из социјално осетљивих група“ у заједничкој организацији удружења „ВИТЕЗОВИ ОСМЕХА“ из Новог Сада и
општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом “Нови Београд” .

Општински  центар је био партнер у реализацији  више међународних конференције током године које је организовало ово удружење.

На конференцији је учествовао велики број студената, родитеља и стручних радника из Београда и целе Србије.

Панелисти су били угледни професионалци  из Чрномеља, Карловца, Вараждина, Сремске Митровице и Београда.

Изложбени штандови Удружења за помоћ МНРО „Нови Београд“ и Удружења самохраних родитеља деце са инвалидитетом „Плава шкољка“ били су одличан очигледан допринос примерима конкретног рада на развоју вештина и креативности деце и младих са инвалидитетом.

Ова значајна конференција је последње у низу ове године коју организује удружење „Витезови осмеха“.

Учеснике конференције је поздравила директорка општинског Центра, Милка Миловановић-Минић испред општине Нови Београд, домаћина ове значајне конференције и испред општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом “Нови Београд”.

„Општински Центар који водим подржава све добре и квалитетне локалне иницијативе било да долазе од појединаца или удружења. Са посебно великим пијететом подржавамо удружења која негују континуитет и тренд организовања едукација јер сматрамо да само образовани и квалитетно информисани можемо препознати адекватно своју улогу и потребе других и стварати моћну мрежу формалних и неформалних пружалаца услуга социјалне заштите на локалу од којег све почиње и где се све завршава. Данашња конференција је задња у низу овој години али и није једина коју смо подржали и на којој смо активно учествовали јер Витезови осмеха су сјајно препознали своју улогу и раде одличан посао поред континуираних едукација и повезивања професионалаца како на локалном , међуопштинском тако и на регионалном нивоу.“  Рекла је директорка општинског Центра, Милка Миловановић-Минић.

Председник удружења, Небојша Николић, се захвалио на подршци општини Нови Београд и општинском Центру истакавши да конференције које организује удружење „Витезови осмеха“ окупља све већи број пре свега младих људи и еминентних  стручњака у области здравства, образовања и социјалне заштите што представља значајан допринос развоју струке дефектолога.

На конференцији је било речи о образовању, инклузији, умрежавању различитих актера друштвене заједнице, очекиваним и обавезујућим стандардима у раду, могућностима, ограничењима, дометима и реалним потребама.