У две акције „Зелени Нови Београд“, засађено још 70 стабала

slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika

Градска општина Нови Београд и партнери општине, ЈКП „Зеленило-Београд“, јуче су са донаторима акције „Зелени Нови Београд“ засадили укупно 70 одраслих садница и то 35 стабала у Булевару Зорана Ђинђића и исто толико у Парку „Ушће“.

У акцији су учествовали руководиоци и волонтери Otp баnke Srbija, која је донирала куповину садница у Булевару Зорана Ђинђића и Coca-Cola HBC Srbija, уз чију помоћ је никао нови дрворед од 35 стабала дуж обале реке Саве, од Бранковог моста ка хотелу „Југославија“.

Данашњом садњом, према речима председника општине Бојана Бована, приведна је крају прва фаза акције „Зелени Нови Беогрд“ у којој је засађено укупно 285 одтраслих стабла којa ће врло брзо да озелене и да на местима где је загађење највеће, дуж саобраћајница, дати додатни кисеоник.

-Заокружили смо један добар процес. Много компанија се јавило од децембра прошле године када је акција кренула. Били смо усмерени пре свега на попуњавање дрвореда такозваним школованим садницама, а у октобру, кад наставимо садњу и кад временске прилике то дозволе, мало више ћемо се окренути и на озелењавање блокова, на основу оног што су нам сугерисали суграђани – изјавио је Бован.

Он је изразио очекивање да ће заинтересованост компанија које су до сада купиле саднице или уплатиле новац на наменски рачун општине за акцију, бити подстицај и другима да подрже „Зелени Нови Београд“.

Једно од стабала у Булевару Зорана Ђинђића 50-а-б, Бован је засадио са извршним директором Otp банке Србија Предрагом Михајловићем.

-Улица Зорана Ђинђића је проширена, добила је још две траке, па се у складу са променом изгледа булевара, указала и потреба да вратимо дрвеће које је ту било – рекао је Бован, захваљујући се Otp баnci, која је дала допринос акцији „Зелени Нови Београд“.

Бован је истакао да су представници те банке ову локацију предложили због својих зепослених, да би имали лепши простор испред једне од својих пословница, али и на корист Новобеограђана, а све се подударило и са препорукама „Зеленила- Београд“, које је предлагало где и шта може да се сади.

Михајловић је истакао да ова банка учествује у одржавању и заштити животне средине кроз кредите компанијама чији пројекти повољно утичу на очување животне средине, али и кроз акције какву је покренула Општина Нови Београд.

-Наш циљ и задовољство је да учествујемо у озелењавању Новог Београда. Све што смо данас посадили доприноси здравијој, чистијој и зеленијој животној средини. Озеленели смо и нашу терасу која гледа на булевар, а уосталом, и наша корпоративна боја је зелена – рекао је Михајловић.

Истог дана председник Бован је засадио и једно од 35 стабала дуж обале реке Саве у близини Музеја савремене уметности, са генералним директором Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, Светиславом Атанасовим и запосленима у овој компанији.

-Драго нам је да смо део акције „Зелени Нови Београд“, јер смо свесни важности сваког посађеног стабла. Данас смо овде повезали нашу љубав према природи, али и према волонтирању, јер су наши запослени такође учествовали у сађењу. Ово је још један пример како кроз синергију и партнерство различитих сектора, правимо позитивне промене за целу заједницу – рекао је Атанасов.