У Блок галерији у уторак, 10.јануара, у 19 часова, биће отворена изложба фотографија Павла Марјановића

У Блок галерији, Јурија Гагарина 221, у уторак, 10.јануара, у 19 часова, биће отворена изложба фотографија,под називом „И то ће проћи“, аутора Павла Марјановића.
Изложба ће бити отворена до 24. јануара 2023.године.

Павле Марјановић, рођен је у Београду, 1976. године.

Професионални фотограф, дипломирани фотограф , студирао историју уметности, Филозофски факултет, Београд.

1995-1996 фото репортер, Политика Експрес, 1996-фотограф, Републички завод за заштиту споменика културе.

Аутор две самосталне изложбе фотографија, учесник на десетинама колективних изложби фотографија у Србији и иностранству.Учесник ликовних колонија хуманитарног карактера.

Члан струковних удружења (Фото савез Југославије, Фото савез Србије, Фото кино клуб Нови Београд, Удружење самосталних уметника фотографије, Друштво конзерватора Србије.

Активна професионална сарадња са Getty Images, ShutterStock, AdobeStock, као и издавачким кућама Прометеј, Дата Статус, рекламном агенцијом Адвертоут.

Насловне странице и садржај више капиталних издања, монографија, енциклопедија. Аутор више музичких видео спотова и омота албума домаћих музичких група.

За свој рад сам вишеструко награђиван, избор:

-1. награда на међународном фото konkursu, у организацији WikiPedia Serbia i National Geographic Society-Serbia

-Златна медаља Никола Тесла на међународној изложби фотографија у организацији Удружења самосталних уметника фотографије Србије и Ehlers Raum und Zeit

-1. награда Радио Телевизије Србије РТС1 и Београдске хронике за фотографију

-Вишеструки учесник на престижном међународном фото конкурсу World Press Photo Contest, Amsterdam , Амстердам

Живи и ради у Београду.

Изложба „И то ће проћи“ на јасан и недвосмислен начин дочарава атмосферу и живот са реке Саве током 90-их. Поред тадашњег туробног времена, живот на Ада Међици имао је свој посебан шарм ни налик животу који се одвијао са друге стране реке. Ада Међица је попут неког слободно речено „микрокосмоса“ пружала уточиште многим, па и животињама. Као велики заљубљеник реке, аутор и сведок, овом изложбом желим да је приближим, не само онима који нису боравили на Међици и води, већ и локалном становништву и станарима савских блокова. Рад сачињавају црно беле фотографије (појединачне фотографије и диптих + триптих) израђене са негатива лајка формата. У тематском смислу приказују портрете људи, рибара, сликара и уметника на Ада Међици, портрети у амбијенту, догађаји и понеки пејсаж, који сви на јасан и недвосмислен начин дочаравају атмосферу и живот са реке Саве.