У Блок галерији у петак, 9. децембра, у 19 часова, биће отворена изложба “ И заиста вам кажем, слике ове, душе ваше отпеваше“ аутора Горана Стојчетовића .

У новобеоградској Блок галерији, Јурија Гагарина 221, петак, 09. децембра, с почетком у 19 часова, биће отворена изложба слика, под називом “ И заиста вам кажем, слике ове, душе ваше отпеваше“ аутора Горана Стојчетовића .

Горан Стојчетовић, рођен 15.7.1975. у Скопљу / СФРЈ. Дипломирао сликарство на Факултету Уметности у Приштини 1999. године / СРЈ. Бави се дубинском асоцијативном уметношћу коју проналази у несвесним изразима кроз цртеж, слику, фотографију, перформанс и позориште. Последњих неколико година је посвећен друштвено ангажованим акцијама у виду Радионица дубинског цртежа кроз које анимира и естетизује несвесне садржаје појединаца и група људи са којима се сусреће приликом гостовања у различитим срединама и околностима, у земљи и иностранству. Од фебруара 2015. води “Арт брут студио ВМА”у Дневној болници Клинике за психијатрију Војномедицинске академије у Београду, где поред ликовних радионица, ради и на теоријском истраживању односа уметности и психологије. Аутор је и учесник на многобројним изложбама, перформансима, предавањима, радионицама у земљи и иностранству од којих издваја: Један је од организатора и излагача на великој групној изложби „Турбуленцес данс лес Балканс“ у Музеју Halle Саинт Pierre у Паризу, где је, на позив директорке, одржао и дводневну радионицу дубинског цртежа, 2018. године. Изложба и гостовање на међународном фестивалу маргиналне уметности  ЛЕ ГРАНД БАЗ’АРТ / ГИСОРС, Француска, 2018. Дводневно гостовање у Gugging Ателиер / Арт брут center GUGGING, Беч / Аустрија, 2019. Излагао цртеже на Оутсидер Арт Фаир Парис 2019, Dessin Фаир 2019 Парис, у оквиру Галерије Polysemie из Марсеја, Француска. Групна изложба у Оутсидер АРТ Gallery / Rochemaure, Француска, 2020. Један је од излагача, аутора концепције и селектора велике групне изложбе српске и хрватске савремене маргиналне уметничке сцене, „Хватачи снова“ у Музеју сувремене умјетности Загреб, 2020. Групна изложба у Галерији Kalbass’Art / Clécy, Француска, 2021. Аутор концепта, селектор, водитељ радионица и излагач у оквиру пројекта  АРТ БРУТ / НОВИ САД – ЕВРОПСКА ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ 2022. Гостовање у оквиру пројекта „Сусрети“ / Музеј наивне и маргиналне уметности у Јагодини, 2022.

„Дубинска уметност Горана Стојчетовића“ – презентација уметничког рада и Радионица дубинског цртежа у Културном центру Србије у Паризу, 2022. Гостовање у Арт брут центру „Ла С Гранд Ателиер“, Виелсалм / Белгија, у оквиру међународног пројекта „Турбулатор“, у организацији АКЦ Матријаршија из Београда, 2022.

На позив Удружења КУНСТЕНТРОПИЕ и фестивала WIENWOCHE 22, учествује као један од петоро међународних стручњака у области арт брута и маргиналне уметности, у оквиру дискусије “ BETWEEN HERMACITY AND COMMERCIALISATION: WHOSE АРТ БРУТ ИС ИТ, ANYWAY?, Беч, Аустрија, 2022.

Добитник је награде „Јоаким Вујић“ за најбољу сценографију на Фестивалу професионалних позоришта Србије, Врање 2020. године.

Оснивач је и председник Удружења Арт Брут Сербиа. Запослен као сценограф  у Народном позоришту Приштина са привременим седиштем у Грачаници.

Изложба ће бити отворена до 21. децембра 2022.г.