У Блок галерији у петак, 3.новембра, у 19 часова, отварање изложбе цртежа Горана Кнежевића

У Блок галерији, Јурија Гагарина 221, петак, 3.новембра, с почетком у 19 часова, биће отворена изложба цртежа, аутора Горана Кнежевића.

Горан Кнежевић је магистар графике, рођен 1973. у Врбасу. Дипломирао и магистрирао на АЛУ Нови Сад. Самостално излаже од 1994.год. До сада имао више самосталних и колективних изложби у земљи и иностранству: Суботица, Сомбор, Апатин, Нови Сад, Краљево, Параћин, Крагујевац, Билећа, Требиње, Врбас, Будимпешта, Темишвар, Невесиње …

Као сарадник радио на АУ Нови Сад од 1998. до 2003. год. Од 2003. стварао у статусу слободног уметника до 2010. године када почиње да ради на АЛУ Требиње где је до данас. Ради као наставник на предмету Цртање. Ствара и истражује у области цртежа и графике. Члан је Удружења Ликовних Уметника Војводине.

У предговору каталога, чији је потписник мр Данило Вуксановић, уметник, виши конзерватор и помоћник управника Галерије Матице српске, стоји :” И, ево човека (ecce хомо), сублимираног и наоко изостављеног у метежу пластичне стварности технолошких узуса. У ходницима линија, у симболичкој борби, у потрази за сопственим идентитетом, Горан Кнежевић, цртајући, суштински, сваким својим делом пружа на увид још један аутопортрет. У портретима сопствене загледаности сакривени су калаузи за тумачење уметничког процеса.

Пред нама је само површина, крајња слика уметниковог напора. Покушајте да је изместите из контекста стварности, јер њој, никад није ни припадала. Дар ове уметничке сензитивности једноставно одгурује баналну свакодневницу чији смо таоци и упућује нас да се више посветимо себи и унутарњим гласовима које не чујемо у заглушујућој буци савремености. “

Изложба ће бити отворена до 15. новембра 2023.г.