У Блок галерији у петак, 24. новембра, у 19 часова, отврање изложбе „Назив изложбе“ ауторке Наде Арнаут

У Блок галерији, Јурија Гагарина 221, у петак, 24. новембра, с почетком у 19 часова, биће отворена изложба под називом „Назив изложбе“, ауторке Наде Арнаут.

Нада Арнаут дипломирала је на Академији ликовних умјетности у Требињу 2007. године, гд‌је је и магистрирала 2013. године. Учествовала је на многим јавним позивима, ликовним конкурсима, изложбама и фестивалима. Добитница је више награда, излагала самостално и групно на бројним изложбама у земљи и иностранству. Од 2010. ангажована као доцент на Академији Ликовних Умјетности у Требињу. Најчешће се изражава у области инсталације, фотографије и дизајна. Живи и ради у Требињу (БиХ).

Изложба ће бити отворена до 6. децембра 2023.године.

У предговору каталога,потписаног од стране  ауторке, стоји:

„Назив изложбе“

Селекција дигиталних радова насталих по принципу један дан један постер, рађених у току ове године, представљају вид визуелног дневника, са различитим темама интересовања, од обичних дневних рутина, емоција и запажања, до универзалних пракси и искустава. Иако би се могли сврстати под графички дизајн,  будући да су рађени елементима класичног графичког дизајна, комбинирајући типографију, фотографију или илустрацију, тенденција није била на ‘добром дизајну’ или дизајну уопште, већ записима који се  користе том врстом језика. У том смислу немају ток и не прате никакву врсту стила или специфичних техника, него дају могућност експериментисања и истраживања унутар медија. Јединствена и једноставна обавеза се своди на потребу урадити један рад за један дан, без очекивања, претензија, захтјева или ограничења.“