У Блок галерији у петак 07. јуна, у 19 часова отварање изложбе аутора Љубомира Вучинића

У новобеоградској Блок галерији, Јурија Гагарина 221, у петак, 07. јуна, с почетком у 19 часова, биће отворена изложба аутора Љубомира Вучинића.
Љубомир Вучинић / 1956 /
На Академији уметности у Новом Саду завршио основне и магистарске студије графике са темом ОТПОР-ОТИСАК и графичком мапом ЗБИЈЕНО изабраном темом из предмета Визуелна култура. Бавио се педагошким радом на истој институцији у звању професора за уже стручну област цртеж.
Аутор је заступљен на селективним и кустоским изложбама које презентују савремену ликовну сцену Србије у земљи и иностранству, учесник је у релевантним националним пројектима, награђиван је наградама и признањима за аутентичан допринос ликовној уметности.
У тексту каталога “ф о n_Y Е LL О W_f о н / ЖУТЕ варијабиле визибилитета, аутор Љубомир Вучинић наводи:
“Промене,мутације визибилитета, којима се врши наслојавање, подлоге за слику,поређане у низ постају варијабилне криве. Промене које субјетктивно осећам ,или саосећам њихово дејство,распростирем по платну пратећи настале кривине на жутом/офарбаном примарном плану будуће слике са варијацијама у фону.
Са убеђењем да је класичан сликарски медиј стабилна конвенција ,која само конвергира у предодређеном времену, тражим модалите који својим приступом одговарају траженој сензацији,тако да експозицијом не отварам серијал индентичних композиционих шема;суштина моје могуће експозицијие није у формату убеђивања мултипликацијама него је у форми запитаности над појединачним резултатима визибилне емоционалне интелигенције.”
Изложба ће бити отворена до 19. јуна 2024.г.