У Блок галерији изложба аутора Добрице Камперелића и Дејана Аксентијевића

У Блок галерији, ЈуријаГагарина 221, у петак, 8. априла, с почетком у 19 часова, биће отворена изложба аутора Добрице Камперелића „Тајна Акаше“ и Дејана Аксентијевића „Деконструкције“.  Изложба ће бити отворена до  20.априла.

ДОБРИЦА КАМПЕРЕЛИЋ

Рођен је  у Београду 1947, где је завршио Правни факултет. Од 1968.и студентског бунта чини прве кораке на литералној и ликовној сцени.Од 1979.почиње да сарађује са међународном асоцијацијом за конкретну и визуелну поезију “WESTEAST”,а од1982.прикључује се сигналистистичком покрету. Ради понајвише инсталације, слике, графике,визуелну поезију,интерактивну метност,перформанс,видео,маил-арт…заправо највише се исказује у проширеним уметничким медијима. Реализовао је 15 соло изложби (Београд,Загреб,Нови Сад,Горњи Милановац, Бар, Прибој,Пријепоље…Сан Франциско,Милано, Сеул,Тилбург/Холандија,Санта Кларо/Бразил)и учествовао у неколико стотина изложби широм света.  Аутор је четири књиге  есеја,осврта,критика,интервјуа,расправа,поезије …и многих есеја и расправа о савременој уметности.

ДЕЈАН АКСЕНТИЈЕВИЋ

Родјен 1963.године у Крушевцу.Члан УЛУС-а од 2012, УЛУК-а Крушевац од 2014.Имао је велики броја изложби (Крушевац,Београд,Параћин, Мајданпек…)