Трибине о безбедности у саобраћају, у суботу и недељу, у згради општине

slika

У згради Градске општине Нови Београд, у суботу 25. новембра и недељу 26. новембра, у сали 3 општине, биће организоване трибине о безбедности у саобраћају.

Трибине организују Савет за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Нови Београд у сарадњи са Управом саобраћајне полиције, Агенцијом за безбедност саобраћаја, Секретаријатом за саобраћај и Саобраћајним факултетом.

Првог дана викенда, трибина „Безбедност пешака и деце у саобраћају“, почиње у 12 часова.

Другог дана, у недељу трибина „Безбедност путника у јавном градском превозу“, почиње у 12 часова, док трибина „Безбедност старијих лица“,  почиње у 15 часова.

Трибине се одржавају у оквиру обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода којима је посвећена трећа недеља у новембру, а у складу са Програмом рада Савета за безбедност саобраћаја ГО Нови Београд.

Стручњаци Саобраћајног факултета представиће најважније резултате анализе безбедности саобраћаја у Београду и на територији општине Нови Београд, затим анализу страдања најугроженијих категорија учесника у саобраћају, најчешће пропусте који доводе до страдања у саобраћају, као и мере којима се ефикасно могу смањивати ризици у саобраћају,

Стручњаци Саобраћајног факултета и Агенције за безбедност саобраћаја представиће најважније делове Стратегије безбедности саобраћаја на путевима Србије за период 2023-2030-те и Акционог плана безбедности саобраћаја за период 2023-2025-те. 

Представници саобраћајне полиције представиће део својих најважнијих активности, а чланови Савета за безбедност саобраћаја ГО Нови Београд активности које се односе на унапређење безбедности саобраћаја.

Учесници трибине моћи ће да постављају питања и износе предлоге за смањивање ризика страдања појединих категорија учесника у саобраћају.