Трибина поводом Светског дана подизања свести о аутизму

slika slika slika

У сусрет обележавању Светског дана подизања свести о аутизму, 2. априла, Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд”  и  Београдско удружење за помоћ особама са аутизмом организовали су трибину “АБА метода у теорији и пракси“.

Трибини на којој је представљен савремени приступ у случајевима промена у понашању, присуствовали су родитељи, студенти и стручњаци који раде са децом са тешкоћама у развоју, као и са децом типичног развоја у случајевима примењене анализе понашања.

Општински центар и Удружење, овим су отпочели заједничке активности током недеље подизања свести о аутизму, а трибину је отворила директорка општинског Центра Милка Миловановић Минић.

Она је нагласила да одзив оваквим предавањима доказује да само удружени можемо бити права подршка особи са аутизмом и њеној породици.

-Општина Нови Београд преко Центра и у сарадњи са партнерима, остварује своју улогу сталног информисања грађана са фокусом на подршку рањивим групама, међу којима су и особе са аутизмом и њихови родитељи – рекла је Миловановић Минић.

Презентацију веома успешне методе рада с особама са аутизмом представиле су Катарина Анђелковић, мастер логопед БЦаБА, директор и оснивач центра “Лингуа – Логос” и Јасмина Вујовић, мастер логопед БЦаБА, оснивач центра “Лингуа – Логос”.

Испред Београдског удружења за помоћ особама са аутизмом, учесницима се захвалио заменик председника удружења Срба Ранковић.