Трибина о превенцији насиља, сутра у просторијама Месне заједнице „Газела“

Tрибинa ,,Да жртве Постану победнице: информиши, оснажи, подржи! Нови Београд уз вас!”, коју организују Виктимолошко друштво Србије (ВДС) у сарадњи са Општинским центром за бригу о старима, деци и особама с инвалидитетом „Нови Београд“, биће одржана 5. децембра 2023. године од 17 до 19 часова, у просторијама Месне заједнице „Газела“, Милутина Миланковића 34.

Трибина је намењена информисању грађана о насиљу, могућностима превенције насиља и заштите жртава, као и адекватним видовима помоћи и подршке на локалном нивоу, посебно кад је реч о осетљивим групама као што су стари, особе са инвалидитетом и Роми.

Учесници трибине говориће о феномену насиља, могућностима пријаве, начинима на који институције поступају након пријављеног насиља, као и о томе које услуге и видови подршке у заједници постоје за жртве насиља.

Поред стручњака Виктимолошког друштва Србије и Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом ,,Нови Београд”, трибини ће присуствовати представници Градског центра за социјални рад – одељење Нови Београд, као и представници Министарства унутрашњих послова – Полицијске станице Нови Београд.