Трибина о очувању здравља код деце у скупштинској сали ГО Нови Београд

slika slika slika slika slika slika

Градска општина Нови Беорад била је 19. октобра домаћин и организатор трибине о очувању и превенцији здравља код деце, коју су оджали лекари Клиничко болничког центра Бежанијска коса на челу са директорком  КБЦ, доцентом  др Маријом Здравковић.

Са овом здравственом установом Општина Нови Београд има веома добру сарадњу, као и са Домом здравља Нови Београд у чије име је трибини присуствовао помоћник директора Владимир Сретеновић.

У препуној скупштинској сали највише је било васпитача и просветних радника који су врло пажљиво одслушали предавање еминентрних стручњака, на тему стицања здравих навика које се како је истакла др Здравковић, усвајају одмалена; у породици, вртићима и школама.

Др Здравковић  је на трибини говорила о превенцији здравља срца, дајући савете и наводећи неке од главних наминица чијом редовном употребом доприносимо очувању овог виталног органа.

-Једна јабука на дан, значи здравље – истакла је др Здравковић.

Као и њени сарадници, пулмолог др Милица Брајковић и др Богдан Црнокрак, чије излагање се односило на болести крвних судова, др Здравковић је као један од најважнијих савета за очување здравља навела неопходност физичке активности.

Др Милица Брајковић је нагласила да су дуготрајан боравак у затвореном простору, лош квалитет ваздуха и физичка неактивност, постали део савременог начина живота, којима нарушавамо своје здравље, доприносимо слабљењу имунитета и постајемо подложни разним врстама инфекција.