Традиционални „Продуцентски дан“ на ФДУ уз поруку на „Буди хуман“

slika

Факултет драмских умести, установа са којом Градска општина успешно сарађује, данас је по 19. пут одржао своју традиционалну манифестацију „Продуцентски дан“,под слоганом „Кад порастем бићу продуцент“.

Градска општина била је покровитељ манифестације која је имала и хуманитарни карактер, јер су гости замољени да као улазницу понесу поклон за незбринуту децу или да пошаљу SMS “1“ на 3030 за Организацију „Буди Хуман“.

Организатори су се за овакав гест хуманости одлучили с обзиром на то да су данас промовисани радови младих продуцента.

Уместо хуманитарне СМС поруке „улазница“ је могла да буде и доношење одеће, играчака и хигијенских производа који ће бити донирани свратиштима за децу без родитељског старања.

Током манифестације представљени су радови студената Филмске и ТВ продукције и промовисала професија продуцента као и значајна улога коју Катедра за Филмску и Телевизијску продукцију има у едукацији кадрова у областима медија, културе и уметности, али и повезивање студената из страних гостујућих земаља са студентима Факултета драмских уметности.

Програм је обухватио пројекције студентских радова, предавања успешних продуцената и гостију из региона, као и церемонију доделе награда.

Студенти четврте године који чине организацију су Марта Алимпијевић, Катарина Бугарин, Ана Дајовић, Данило Јоковић, Марија Глушич, Лука Ковачевић, Јелена Петковић, Ксенија Минић, Марта Ћупрић, Мина Леонтијевић, Наталија Гавриловић, Милица Столић и Мила Тодоровић.