Све већи круг партнера и пријатеља акције „За зелени Нови Београд“

slika slika slika slika slika slika

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован,изјавио је данас да се радује што је круг пaртнера и пријатеља акције „За зелени Нови Београд“ све већи,те да је за веома кратко време прикупљено више од четири милиона наменских средстава за куповину садница.

Акција „За зелени Нови Београд“ коју је Градска општина покренула почетком децембра у сарадњи са ЈКП „Зеленило-Београд“, настављена је данас, 14. фебруара, садњом 80 одраслих стабала липе и јавора дуж Булевара Зорана Ђинђића и Омладинских бригада.

– Жељу да живимо у лепшој и здравијој средини прихватиле су многе фирме са седиштем у Београду, међу којима је и Фондација „Полимарк“ која је купила саднице за данашњу садњу у износу већем од два милиона динара, али и најмањи износ је веома значајан и представља додатни лист на дрворедима у којима ћемо већ овог пролећа сви уживати – рекао је Бован.

Акција „За зелени Нови Београд“ почела је у Булевару Николе Тесле. Према плану које је сачинило ЈКП „Зеленило Београд“, до сада је поред најпрометнијих саобаћајница, где су и извори загађења највећи,посађено више од 150 одраслих стабала.

Акцији у Булевару Зорана Ђинђића присуствовали су директор Сектора за одржавање јавних зелених површина ЈКП „Зеленило- Београд“ Дражен Тица, као и донатори из „Полимарка“, Биљана и Војин Старчевић.

Поред захвалности великим донаторима, Бован је наглaсио да се у пројекту озелењавања највеће градске општине не занемарује ниједан предлог, нити сугестија Новобеограђана.

-На позив станарке блока 30 Марије Јовић, на месту старих одсечених стабала, сада се налазе три млада бора, а стижу нам и позиви грађана који су се комшијски организовали, па ћемо тако у блоку 19 а, по броју ученика ускоро имати најмасовнију акцију озелењавања Новог Београда – најавио је Бован.