Становници савских блокова уживали у породичном дружењу на Парк фесту

slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika

Градска општина Нови Београд и Установа културе „Новобеоградска културна мрежа“, јуче су у Блоку 45 организовале Парк фест; спортски, едукативни, музички и хуманитарни дан за житеље блокова који гравитирају ка реци Сави.

Шеталиште Лазаро Карденас, од 10 до 16 часова, било је препуно грађана свих генерација, а на програму је било за сваког понешто.

Ученици Основне школе „Бранко Радичевић“ такмичили су се у малом фудбалу, игри између две ватре, скакању у џаку и у готово двочасовном едукатином квизу „ЛУЕДУ – Научи се човече“. Победничкој екипи припао је полигон на ком се игра ова занимљива игра у којој ђаци одговарају на питања из школског градива.

Организатори су се побринули да деца која су заинтересована за књижевност или их интересује како се постаје писац, разговарају са списатељицом Јасминком Петровић, док су музички надарени малишани учестовали у музичко-еколошкој радионици са Бранком Тријићем. 

Најмлађи су заједно са мама, татама, бакама и декама, уживали у позоришној представи „Мачак у чизмама“, као и у наступу чланова Културно уметничког друштва „Талија“ и првог дечијег рок хора „Rotskhoir“. У поподневним часовима, у пратњи музичара групе „Мамбо старс“, концерт је одржала Нада Павловић.

Поред забавног и спортског програма, посетиоци првог Парк феста су учествовали и у хуманитарном делу ове манифестације.

Према речима председника општине Бојана Бована, становници Блока 45 и њихове комшије из суседних блокова, здушно су подржали хуманитарну акцију „Буди царица или цар – донеси књигу на дар“ у којој је прикупљена лектира за Основну школу „Влада Обрадовић Камени“ из Ледина, а велики одзив грађана је био и у акцији даривања одеће, обуће и играчака за Свратиште за децу на Новом Београду.

– Желимо да суграђанима пружимо спортске и културне садржаје, да окупљамо децу и њихове родитеље у заједничким активностима – каже председник општине. –  Нови Београд је велика општина, па ћемо се трудити да овакве приредбе, на којима учествују целе породице и на којима заборављамо на лоше вести и мобилне телефоне, организујемо и подржавамо и убудуће – обећава Бован.