Станари блока 19а, у суботу, 24. фебруара, у акцији „За зелени Нови Београд“

slika slika slika

Станари блока 19а, у суботу 24. фебрура, у 10 часова, у Дечјем парку унутар тог насеља, прикључиће се акцији Градске општине „За зелени Нови Београд“.

На основу плана који је, као и у претходним акцијама, сачињен у партнерству са ЈКП „Зеленило Београд“, на три велике зелене површине у оквиру тог блока биће засађена укупно 22 стабла мукиње. Реч је дрвећу које захваљујући јаком корену добро успева у различитим врстама земљишта, а његова крошња сврстава га у украсно биље.

Претходних дана, више од 70 житеља тог блока, сходно својим могућностима, на наменски рачун који је ГО Нови Београд отворила почетком децембра прошле године, уплатило је донацију за озелењавање Новог Београда.

С обзиром на то да су оивичени великим саобраћајницама, да живе у близини веома прометног моста „Газела“, у позиву да се прикључе акцији озелењавања упућеном ГО Нови Београд, станари су навели да желе да буду пример здравог, урбаног, живота унутар „зелених зидова“ који ће их шитити од буке и загађења.

Истакли су и жељу да њихов блок поново постане репрезентативан, не само у смислу локације и инфраструктуре, већ и у погледу добре кооперације грађана и надлежних институција.