Школа „Младост“ укупни победник Новобеоградског атлетског дана

slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika

Основна школа „Младост“ укупни је побендинк Новобеоградског атлетског дана – Арена спорта, организованог данас у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду, за ђаке трећих и четвртих разреда.

Организатори такмичења били су Општина Нови Београд и Атлетски клуб Нови Београд, док је спонзор ТВ Арена спорт, поред мајица, медаља и пехара за све учеснике, обезбедио и комплете спортске опреме за свих шест екипа које су биле најбоље у појединачним дисциплинама и збирно.

Атлетски дан за ђаке из 20 основних школа, отворио је Бојан Бован, председник општине Нови Београд, који је подсетио да је на истом месту пре неколико дана, на Сајму спорта било више од 1000 деце која желе да се баве неким спортом, те да је пре неколико месеци општина Нови Београд учествовала и у организацији атлетског такмичења за предшколце. 

-Наставићемо и убудуће да кроз овакве манифестације код деце развијамо спортски дух и жељу да се баве спортом, да их учимо здравом стилу живота и како да постану добри људи – поручио је Бован.

Такмичарима, наставницима и родитељима који су бодрили учеснике митинга, обратила се и Ангелина Топић, најбоља млада атлетичарка Србије и Европе у скоку увис.

Она је поручила малим атлетичарима да верују у себе , те да ће кроз спорт научити како да побеђују и губе, али и како да поштују пријатеље, тренере и ривале.

-Почела сам да тренирам у вашим годинама, кроз игру забаву и смех . Неке од најлепших тренутака у животу доживела сам кроз спорт и неке од најбољих људи упознала сам управо кроз овај спорт – рекла је Ангелина Топић.

Ђаци основних школа са Новог Београда, надметали су се у три дисциплине, тимски и штафетно: мини спринт и препоне, скок удаљ и мини крос.

У мини спринту и препонама најбоља је била екипа ОШ „Марко Орешковић“. Најбљи резултат у дисциплини мини крос остварили су ђаци из ОШ „Јован Стерија Поповић“, а најбољи реузлтат у скоку удаљ, школа „Ратко Митровић“.

У  укупном резултату, иза екипе „Младости“, пласирала се екипа школе „Лаза Костић“ а треће место освојила је ОШ „Радоје Домановић“.

Пехаре су уручили директор ТВ Арена спорта Небоја Жугић , председник Атлетског клуба Нови Београд Дејан Коцкар и Јелена Дубљевић директорка Предшколске установе „11. април“, која је митингу присуствовала са малим атлетичарима вртића „Срна“, најбољима на претходно одржаном атлетском митингу за предшколце.

Пре почетка Атлетског дана, хор Основне школе „Краљ Александар Први“ отпевао химну Републике Србије, а у ревијалном делу манифестације, сестре Марија и Марина Гобовић у пратњи Дечијег хора при Храму Светог Саве, извеле су  песаме из свог репертоара изворне српске музике.