Семинар Удружења кореографа Србије у Новобеоградској културној мрежи

slika slika

У просторијама Новобеоградске културне мреже (БКМ) уз подршку Градске општине, Удружење кореографа народних игара Србије са седиштем на Новом Београду, одржало је током протеклог викенда дводневни семинар за кореографе, асистенте и руководиоце фолклорних ансамбала.

Семинару овог репрезентативног удружења у култури, у Блоку 45, присуствовало је више од 50 полазника који су одслушали стручна предавања на тему народних игара и обичаја у Србији.

Предавање о играма и народниој ношњи Срба у Бачкој, одржали су Љубомир Вујчин из Врбаса, члан УКНИС-а и носилац „0“ лиценце кореографа и Злата Пурић из Сивца, док су о теми народних игара и народне ношње Буњеваца у Војводини, говорили Мирослав Хајдук Војнић и асистент Божидар Рудић.

Другог дана, на програму су биле народне игре и ношња Срба у Сокобањи и околини. Предавач је била Дајана Костић из Старе Пазове, са асистентом Немањом Грбићем, док је о записивању народних игара путем кинетограма, говорио Марко Мићић из Панчева.

Удружење је у просторијама БКМ, у суботу 8. априла, одржало и редовну изборну скупштину којој је присуствовало више од 60 чланова.