Сарадња са Параолимпијским комитетом подстрек за професионално бављење спортом особа с инвалидитеом

slika slika

Општински Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ успоставио је у среду 21. фебруара 2024. сарадњу са Параолимпијским комитетом Србије (ПОКС).

Протокол о сарадњи потписли су директорка Центра Милка Миловановић Минић и председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић, а састанку у просторијама Општине Нови Београд, присуствовали су генерални секретар ПОКС-а Бојан Јаћимовић и председник Боћарског савеза „Нови Београд“ Предраг Ђорђевић.

Како је истакнуто током састанка, Параолимпијски комитет Србије и Општински Центар радиће заједно на пружању подршке особама са инвалидитетом и њиховом активном укључивању у спортске активности.

Директорка Центра Милка Миловановић Минић је нагласила да у општинском Центру особе са инвалидитетом из свих седамнаест београдских општина, пуних седам година имају прилику да се рекреирају, друже и организују различите спортске манифестације, те да боћари рекреативци одавно имају жељу да добију лигу у којој би се такмичили.

-Трудимо се да пружимо подршку различитим иницијативама које долазе, како од удружења особа са инвалидитетом, тако и од појединаца, да би особе са инвалидитетом имале квалитетнију и свеобухватнију подршку приликом интеграције у друштво – рекла је Миловановић Минић.

Зоран Мићовић је истакао да ће особе са инвалидитетом у Новом Београду, допринети развоју параолимпијског покрета у Србији , а по речима Предрага Ђорђевића, Протокол је полазна основа и тачка ослонца за формирање лиге за боћаре са инвалидитетом.