Шапић: Данас је посебан дан у животима првака, радујем се што стварамо најбоље могуће услове за њихово школовање

slika slika slika slika slika slika slika

Председник градске општине Нови Београд Александар Шапић и градоначелник Београда Зоран Радојичић обишли су данас ОШ „Душко Радовић“ и том приликом првацима, као и свим ученицима пожелели срећан и успешан полазак у нову школску годину.

Председник општине Нови Београд Александар Шапић истакао је да је ова основна школа, након реконструкције, једна од најбољих у Београду, те да ће се општина, заједно са Градом Београдом, ресорним Министарством и градским секретаријатом трудити да и убудуће ради на побиљшавању услова у школама.

– Данас је посебан дан у животима ђака првака и њихових родитеља и ја се радујем што смо имали прилике да им обезбедимо да им школа буде реконструисана. Урађено је заиста много тога, уложено више од 130 милиона динара. Јако сам срећам што сам председник општине у којој постоје овакве школе. Деца у школи треба да се осећају лепо, безбедно и да се њихов, практично, први сусрет са реалним животом одвија у најбољим могућим условима – рекао је Шапић.

Шапић је поздравио одлуку Министарстава просвете да настава у свим школама у Србији почиње извођењем химне „Боже правде“ и нагласио да је потпуно подржава, као и да је мишљења да би интонирање химне требало да буде уведено и у другим институцијама на почетку радног дана.

– Срећан сам што је донета оваква одлука, што нашу децу од најранијих година учимо да поштују своју земљу, што националне традиционалне вредности улазе у саставни део њихове едукације и васпитања – рекао је он.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић је истакао је да се радује што ће ђаци ОШ „Душко Радовић“ имати добре услове током предстојеће школске године. Ове године, како је рекао, у Београду има око 17 хиљада првака, 500 више него претходне.

– Наглашавам да смо овај пројекат реализовали заједно, општина Нови Београд, ресорни секретаријат Града Београда и Канцеларија за јавна улагања. Једино тако, када сви радимо у истом тиму, можемо да имамо добре резултате. Град Београд је током претходних година реконструисао 10 школа, уложио више од 250 милиона динара и настављамо истим темпом – навео је Радојичић.

ОШ “Душко Радовић“ је током претходне године потпуно реконструисана и опремљена, а извршена је и санација школског дворишта. Инвеститор је била градска општина Нови Београд преко Канцеларије за јавна улагања Владе Србије, а вредност радова износила је 134 милиона динара. Школа почела је са радом 1961. године, до прошле године није реновирана а сва улагања односила су се само на текуће одржавање. Има 820 ученика распоређених у 32 одељења.