Сајaм запошљавања на Новом Београду у четвртак 23. новембра: У понуди 1.195 радних места

slika

Национална служба за запошљавање – Филијала за Град Београд и Градска општина Нови Београд, у четвртак 23. новембра, од 11 до 14 часова, у згради општине, Булевар Михаила Пупина 167, организују Сајам запошљавања.

Организатори најављују да ће 36 послодаваца понудити укупно 1.195 радних места различитих делатности.

Највише слободних радних места биће понуђено за позиције продаваца, оператера у производњи, достављача, поштара, возача, агената осигурања, као и послова за медицинске сестре, машинске и инжењере електротехничке струке, магационере, комерцијалисте, службенике обезбеђења, беби ситере, геронто – домаћице и хигијеничаре.

Међу компанијама које оглашавају слободна радна места биће између осталих: „LUKOIL SRBIJA“, која потражује 13 радника, од чега, поред економисте, правника и рачуновође је и 10 продаваца на пумпама. Институту за заштиту мајке и детета потребно је 25 радника,  Установи „Геронтолошки  центар“ 57, док ће  Предшколска установа „11. април“ на Сајму запошљавања на Новом Београду огласити позиције за 61 радника.

Највећу понуду за радницима истакле су Јавно предузеће „Поште Србије“ са чак 150 слободних радних места и фирма „ROBERT BOSCH DOO“ којој је за погон у Пећинцима потребно 140 радника, на производним линијама, у складишту и на пословима техничара одржавања.

На сајму ће бити и представници „Инфостуда“ који ће потпуније информисати посетиоце о потребама послодаваца.

Градска општина и НСЗ, позивају незапослене, ученике завршних разреда, студенте, као и пензионере који трагају за повременим пословима, да дођу на Сајам запошљавања и провере да ли им понуђени послови одговарају.

На штанду Националне службе, сви заинтересовани посетиоци сајма моћи ће да се информишу о актуелним јавним позивима и конкурсима, програмима и мерама НСЗ за подстицање запошљавања, а незапосленима је на располагању и помоћ у писању радне биографије (Си-Ви). 

Сајам запошљавања је такође и прилика да запослени који намеравају да промене фирму или квалификацију, добију информације о дефицитарним занимањима и могућностима преквалификација.