Сајам спорта у среду у Хали спортова „Ранко Жеравица“

Градска Општина Нови Београд, биће у среду 25. октобра, домаћин Сајма спорта за ученике основних школа, који се организује у сарадњи са Спортским савезом Београда (ССАБ), а под покровитељством Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину.

Свечано отварање Сајма је у 10 часова у Хали спортова „Ранко Жеравица“.

Посетиоци Сајма, а пре свега деца школског узраста, моћи ће да се путем показних вежби и кроз промоцију рада спортских клубова ГО Нови Београд, информишу и одлуче за спорт који ће тренирати.

У 10.20 часова биће одржана активација – такмичење „Буди олимпијац“, а од  10. 30 до 13 часова, на програму је представљање клубова. У 12.30, биће проглашени најуспешнији тимови из програма „Буди олимпијац“, који Спортски савез Београда“ организује у сарадњи са  Олимпијском комитетом Србије.

Организатори Сајма су обезбедили пригодне награде за три најуспешније екипе, представнике својих одељења.

Сајам спорта има за циљ укључивање што већег броја деце у систем спорта, јачање тимског духа и стимулисање школске омладине на редовну физичку активност. На подручју Београда, биће то девети општински спортски сајам који ће се до краја године реализовати на територији свих 17 београдских општина. Сајам спорта до сада је одржан у Земуну, Лазаревцу, Гроцкој, Савском венцу, Звездари, Старом граду, Палилули и Обреновцу.