Ревија дечијег стваралаштва окупила талентоване ђаке београдских школа   

slika slika slika slika slika slika slika slika slika

Удружење „Пријатељи деце општине Нови Београд“ организовало је 9. октобра у Великој сали Дома културе „Студентски град”, 26. „Ревију стваралаштва деце и младих Београда” која се традиционално организује на Новом Београду у току Дечије недеље.

„Дечја недеља 2023“, организована је под слоганом „Велико срце деце Србије” под покровитељством Министарства за бригу о породици и демографију.

Учеснике „Ревије стваралаштва“, у име председника општине Нови Београд Бојана Бована, који је због обавеза био спречен да присуствује, као и у име Општинског центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом, поздравила је директорка Центра Милка Миловановић Минић.

Општина Нови Београд и општински Центар су увек ту да чују и подрже ваше идеје и иницијативе, да заједно стварамо још боље услове за раст и развој сваког од нас, рекла је Миловановић Минић.

Она је нагласила да је недавном манифестацијом „И ја сам дете са ове планете“, заједнички  започета Дечија недеља на Новом Београду те да посебну вредност „Ревије дечијег стваралаштва“ чини уважавање различитости и њен инклузивни карактер, јер су на приредби синоћ учествовале и особе са различитим потешкоћама у развоју, али и корисници услуга Дома за старе „Бежанијска коса”, што говори о неговању племенитости и солидарности код најмлађих.

Бином је уз аплаузе пренуне сале продефиловало укупно 222 деце и младих Новог Београда и Београда, које је за наступ припремило 36 настанвика. Своје умеће показали у  млади певачи, рецитатори, песници, пијанисти, оркестри, хорови, као и плесне групе новобеоградских основних и средњих школа који су се ређали  на позорници изводећи традиционалне и модерне песме и игре.