Радионица за крај школске године у општинском Центру

slika

У просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом “Нови Београд” одржана је креативна радионица у оквиру пројекта “Подршка социјалном укључивања старијих Новобеограђана”.

У сарадњи са Удружењем грађана “Амитy”- Снага пријатељства, у општинском Центру у претходном периоду су организоване структуиране заједничке активности на тему сензибилисане подршке социјалном укључивања старијих Новобеограђана у сарадњи са Основном школом „Лаза Костић“.

Удружење грађана Амитy које се бави подршком старима је чланица Националне мреже организација цивилног друштва „ХуманаС“. У сарадњи са општинским Центром за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ реалиоване су активности пројекта „Подршка социјалном укључивању старијих Новобеограђана“ који је подржан од стране Црвеног крста Србије.

Активности деце и старих кроз креативне радионице, дружења и едукације су имале за циљ да олакшају њихово међусобно разумевање и прихватање и допринесу стварању јачих социјалних веза између генерација, смањењу усамљености старијих, као и повећању толеранције млађих на различитости присутне међу генерацијама.

За крај школске године уприличена је радионица на којој су се кроз разговор и креативно стваралаштво, деца и стари заједнички опростили од ове школске године и једни другима пожелели срећу, здравље и много нових још лепших дружења у општинском Центру.

Директорка општинског Центра Милка Миловановић-Минић је обећала нове радионице и дружења већ у сптембру нагласивши да је важно неговати пријатељство у континуитету и подстицати међусобно поштовање и солидарност јер су то вредности које никада не губе на значају и актуелности.

Испред Удружења Амиту, децу и старе је на нова дружења у општинском Центру позвала Нада Сатарић захваливши се свима на учешћу у досадашњим активностима са којих сви носимо лепе и драге успомене.