Радионица за крај школске године у општинском Центру за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом

slika slika

У понедељак 12.06 у просторијама општинског Центра за бригу о старима,деци и особама са инвалидитетом одржана је заједничка еколошко-едукативна радионица за ученике малађих разреда из ОШ „Лаза Костић“ и малишане из предшколске групе вртића „Бајка“ у част крају школске године и предстојећем распусту.

Ову занимљиву радионицу оптворио је хор ученика млађих разреда, представивши своје музичко стваралаштво током школске године.
Са малишанима се дружио стручни тим креатора Еко Степ играчка које су намењене за едукацију и игру млађе деце али су подједнако занимљиве и старијим малишанима због своје специфичне израде. Све играчке су потпуно еколошке, направљене од буковог дрвета и фарбане бојама на воденој бази.

Малишани су имали прилику да се кроз игру са овим играчкама подсете рачунских операција, правописа али и да учествују у веселом такмичењу у обарању чуњева.

Кроз игру деца најбоље развијају моторичке способности и визуелну перцепцију, уче прва слова и бројеве, играју се речима а екостеп играчке су се показале као идеалан савезник на том путу.

У жељи да оплемене простор за све млишана који се друже у просторијама Центра, тим креатора Еко Степ играчака је поклонио своју едукативну витрину и део асортимана играчака општинском Центру са циљем да се и други корисници Центра са њима упознају и помоћу њих уче током распуста.

Преко педесет малишана, њихових наставника и васпитача испред општинског Центра је поздравила в.д. директора Милка Миловановић-Минић најавивши нове активности Центра од септембра и могућност дружења у капацитетима Центра и током предстојећег распуста.

– Циљ нам је да децу одвојимо од пасивних садржаја и да их подстичемо да развијају здраве социјалне односе и међувршњачку емпатију и разумевање кроз игру и креативни рад. Сва деца су нам добродошла -нагласила је Милка Миловановић-Минић.