Радионица „Мами с љубављу“ у сусрет 8. марту

slika slika slika

У реновираним просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ у Булевару Милутина Миланковића 34 одржана је радионица „Мами с љубављу“ у сусрет 8. марту.

Центар је био домаћин и организатор а радионицу су осмислили чланови Удружења самохраних родитеља деце са инвалидитетом „Плава шкољка“ и Центар за афирмацију ДарАрт.

– Бојили смо фрактале и цртали затворених очију, украшавали смо магнете и осмишљавали осмомартовске честитке. Срећи није било краја. Наш циљ је да делимо радост, лепоту и доброту, да покажемо своје право лице и таленте – казала је Надица Блажић, председница Удружења самохраних родитеља деце са инвалидитетом „Плава шкољка“.

Топлу добродошлицу у посебно осмишљен и реновиран простор Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ свим учесницима је пожелела в.д. директорка центра Милка Миловановић-Минић подсетивши да се креативност особа са инвалидитетом ослобађа и подстиче у подстицајном амбијенту.

– Љубав једних према другима нас подстиче да ослободимо свој уметнички потенцијал. Подршка заједнице је драгоцена у охрабривању особа са инвалидитетом да искораче храбрије и да покажу своје потенцијале. Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом ће бити подршка овим процесима јер нам је циљ исти – истакла је Милка Миловановић-Минић.

Радионици су присуствовали чланови удружења „Талос“, Друштва за церебралну и дечију парализу „Нови Београд“, чланови Центра за инеграцију младих „Звезда“, волонтерски тим Фармацеутско-физиотерапеутске школе са Звездаре.

Ово је само једна у низу активности које су планиране у Центру као подршка рањивим групама грађана.